اکنون که درباره انواع مختلف و بسیار بافت مو صحبت کردهایم بهتر است نحوه انجام دادن آنها را نیز دانسته تا در شرایط مورد نیاز بتوانیم استفاده کنیم. پس با ما همراه باشید:
از آسان ترین و پرکاربردترین بافتها که پیش نیاز اکثر آنها است، میتوان به بافت ساده اشاره کرد زیرا از آن دسته مدلهایی است که برای تمامی بانوان مناسب بوده و در کمترین زمان به موها نظم داده و زیبایی آنها را دو چندان خواهد کرد. این بافت به قدری راحت انجام میشود که هر خانمی حداقل یک بار آن را روی موهای خود امتحان کرده است.
برای بافتن موهای خود به این روش ابتدا باید آنها را به گونهای شانه کنید، که هیچ نوع گرهای وجود نداشته باشد، سپس از نزدیکترین قسمت دنباله مو به سر و یا از جایی که میخواهید شروع به بافتن کنید، مو را به سه قسمت مساوی تقسیم کرده به طوری که یک رشته در سمت راست و یکی در وسط و رشته دیگر در سمت چپ قرار گیرد.
پس از تقسیم بندی رشته سمت راست را به صورت ضربدری روی رشته وسط بگذارید، تا جایگزین آن رشته شود، سپس رشته سمت چپ را روی رشته سمت راست که اکنون در وسط قرار دارد بگذارید تا جایگزین آن شده و در وسط قرار گیرد.
زمانی که این دو مرحله را انجام دادید در واقع یک بافت زده اید، پس از آن دوباره سه رشته خواهید داشت که همانند مراحل قبل باید از آنها استفاده کنید. تا به انتهای موها برسید، در آخر قسمت پایین بافت را با یک کش ببندید تا از هم جدا نشوند.
این بافت دو نوع دارد که تنها تفاوت آن در زیر یا رو بردن رشتهها به روی رشته وسط یا میانی است، که تفاوتشان در اینجا چندان پیدا و قابل مشاهده نیست اما در مدل بافتهای دیگر که از این نوع بافت استفاده شده به خوبی قابل رویت است.
شما میتوانید برای جلوگیری از ریزش موی سر خود هر روز این بافت را روی موهای تان بزنید و در عین حال از ظاهر زیبای آن هم لذت ببرید.
یکی دیگر از بافتهایی که ممکن است پیش نیاز بافت دیگری باشد؛ بافت تیغ ماهی است، این مدل بافت مو به سه صورت انجام میشود که تمامی مراحلشان یکسان بوده، اما تفاوتهای کوچکی نیز دارند که باعث تغییر ظاهری آن نسبت به انواع دیگر میشود.
این مدل را به دلیل آن که برای زیبایی بیشتر آن ریز بافته میشود و همچنین در درون هم فرو میرود و همچون ستون فقرات ماهی است را بافت تیغ ماهی مینامند، که جزء دسته آسان ترین بافتها به حساب میآید زیرا با چند بار تمرین میتوانید موهای خود را اینگونه ببافید.
اکنون برای شروع بافت ابتدا باید موهای خود را آماده کنید، این آماده سازی به این صورت است که تمامی موها را به خوبی شانه زده و به کمی ژل آغشته کنید تا اندکی خیس شده و به راحتی حالت بگیرد.
سپس آن قسمت از مو هایتان که میخواهید ببافید را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید؛ پس از آن دو رشته مو در مقابل خود مشاهده میکنید، که رشته سمت راست را در دست راست و رشته سمت چپ را در دست چپ میگیرید.
در مرحله بعد از رشته موی سمت راست مقداری مو جدا کرده و به رشته مو سمت چپ اضافه کنید، سپس مقدار کمی مو از رشته سمت چپ جدا کرده و به رشته سمت راست اضافه کنید، در واقع قانون کلی این بافت این گونه است که یک تکه مو را از داخل موهای یک سمت جدا کرده و به سمت دیگر میبریم، فقط حواستان باشد که در زمان انتقال قسمت جدا شده از روی رشتهای که از آن کمی مو جدا کردهاید، بگذرانید.
در هنگام جداسازی نیز به دو نکته توجه کنید. اول آن که حتما از زیر موها را جدا کنید و دوم آن که تمامی قسمتهایی که جدا میکنید باید حتما هم اندازه یکدیگر باشند، زیرا در غیر این صورت بافتها زیر هم قرار گرفته و ظاهر زیبایی نخواهد داشت.
این روند را تا انتهای مو ادامه دهید سپس با یک کش آن را ببندید تا از هم گسسته نشود و در آخر دو طرف بافت را بکشید تا حجم موهای تان بیشتر به نظر برسد.
بافت مو فرانسوی جزء بافتهای نیمه پیشرفته به حساب میآید، زیرا نه به اندازه بافتهای مبتدی ساده است، نه آنقدر پیچیده است که فقط افراد حرفهای بتوانند آن را انجام دهند، بلکه بافتی است که اگر شما بافت ساده را یاد گرفته باشید، با چند بار تمرین میتوانید این را نیز به خوبی روی موهای خود و اطرافیان اجرا کنید.
پیش نیاز این بافت، بافت ساده از رو است ،یعنی شما با دانستن نحوه انجام این نوع بافت میتوانید به راحتی بافت فرانسوی را آموزش ببینید و امتحان کنید. این نوع بافت بر روی موهای بلند زیبایی بیشتری نیز دارد.
نحوه انجام آن به این صورت است که شما ابتدا باید موهای خود را به خوبی شانه بزنید تا گرهای در حین بافت مشکلی ایجاد نکند پس از آن از قسمت جلوی سر تکهای مو به شکل مثلث جدا کنید.
به این نکته نیز توجه داشته باشید که هرچه مثلث کوچک تر باشد بافت از رو به رو بیشتر دیده میشود اما هر چه مثلث بزرگتر باشد، قسمت جلوی سر مانند بافت ساده بوده و در قسمت پشتی میتوان بخش بیشتری از بافت را مشاهده کرد.
مقاله پیشنهادی: دوره آموزش بافت مو
قسمت مثلثی جدا شده را مانند بافت ساده به سه قسمت مساوی تقسیم کنید تا همانند آن سه رشته در راست، وسط و چپ داشته باشید، در مرحله اول باید یک بار به صورت ضربدری رشته سمت راست را از روی رشته وسط بگذرانید تا جایگزین آن شود سپس رشته سمت چپ را از روی رشته وسط رد کنید.
زمانی که این مرحله را تمام کردید و خیالتان از محکم بودن آن راحت شد، از کناره سر مقداری مو جدا کرده و به رشتهای که در سمت راست قرار دارد اضافه کنید، پس از آن رشته ی سمت راست را با مقدار مویی که به آن اضافه شده از روی رشته وسط رد کنید، سپس این مراحل را برای سمت چپ هم انجام دهید. به این صورت که مقداری مو از کناره سمت چپ سر جدا کرده و به رشته سمت چپ اضافه کرده و پس از آن هر دو را از روی رشته وسط بگذرانید.
این تکههای مویی که از کناره سر جدا میشود باید به اندازهای باشد که تا قبل از جایی که مو رشد کرده تمام شود وگرنه ظاهر نامناسبی برای بافت ایجاد میکند، زمانی که دیگر مویی نماند که اضافه شود بقیه بافت را به صورت بافت ساده ادامه دهید.
در نهایت با یک کش آن را ببندید و از زیبایی آن لذت ببرید. شما میتوانید این بافت را با سلیقه خود به صورت یک طرفه یا دو طرفه انجام دهید.
بافت مو هلندی همانند بافت فرانسوی است اما تفاوتشان در بافتی است که در مرحله اول انجام می شود چرا که پیش نیاز این بافت، بافت ساده از زیر است، که این ویژگی باعث شده کنارههای مو کاملاً جمع شده و حالت برجستهای به بافت دهد که مناسب برای زمان هایی باشد که شما فعالیتهای زیادی دارید و میخواهید مو هایتان هم آراسته باشد و همچنین مزاحمتی برای شما ایجاد نکند، تا اختلالی در انجام کارهایتان به وجود نیاورد.
برای شروع این بافت ابتدا باید مو هایتان را کمی خیس کنید و شانه بزنید تا به راحتی حالت گیرد، سپس از قسمت جلوی سر تکهای مو به شکل مثلث جدا کنید.
به این نکته نیز توجه داشته باشید که اگر میخواهید بافت تان از رو به رو دیده شود باید مثلث کوچکی را جدا کنید اما اگر می خواهید در قسمت جلوی سر بافتتان نمایان نشود باید مثلثی که جدا میکنید بزرگتر باشد.
پس از جداسازی باید آن قسمت را همانند بافت ساده به سه بخش که از سه رشته ی سمت راستی، وسطی و سمت چپی تشکیل شده تقسیم کنید.
برای شروع بافت باید ابتدا یک بار رشته سمت راست را از زیر رشته وسط گذرانده و بار دیگر رشته سمت چپ را از زیر قسمت وسط بگذرانید، سپس از کناره سمت راست سر مقداری مو جدا کرده و به رشته سمت راست اضافه کنید و آن دو را همزمان از زیر رشته وسط رد کنید.
حال نوبت به سمت چپ می رسد که ابتدا باید از کناره سمت چپ سر مقداری مو جدا کرده و به رشته سمت چپ دهید و آنها را با هم از زیر رشته وسط رد کنید، این روند را باید تا جایی که تمامی موهای کناره سر به بافت اضافه شده و تا قبل از پایان جایی که مو رویش داشته باید ادامه داد.
پس از آن که تمامی موها اضافه شد و دیگر مویی باقی نماند برای اضافه کردن باید دنباله مو را به صورت بافت ساده ادامه داد و در آخر با یک کش آن را بست.
این بافت را میتوانید با سلیقه خود به صورت یک طرفه و دو طرفه انجام دهید که به بافت یک طرفه بافت هلندی و بافت دوطرفه بافت بوکسوری می گویند. که تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و تنها تفاوت شان این است که قبل از شروع بافت باید با یک شانه دم باریک موها را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و سپس شروع به بافت کنید.
دوره پیشنهادی: آموزش آرایش و پیرایش
بافت تل برای افرادی که چتری دارند اما میخواهند برای مدتی در طول روز آنها را بدون استفاده از تل یا گیرهای از روی پیشانی جمع کنند مناسب است، زیرا موها را به طور کامل جمع کرده و به دلیل آن که تلی از جنس مو ساخته شده حالت زیبایی نیز به آن داده است.
بافت تل زیرمجموعه بافت فرانسوی محسوب میشود زیرا نحوه انجام آن کاملا شبیه به این بافت است اما تفاوت کوچکی با آن دارد که این تفاوت در نحوه اضافه کردن موهای کناره به بافت است.
به این صورت که شما در بافت فرانسوی از دو طرف موها را اضافه میکردید اما در این بافت فقط از یک سمت آن هم از جلوی سر شروع به اضافه کردن میکنید.
برای شروع کار ابتدا باید با یک شانه دم باریک از کناره ی یک گوش تا گوش دیگر موها را به دو قسمت جلویی و عقبی تقسیم کنید، و پس از آن قسمت پشتی را با یک کش ببندید تا هم مزاحم کارتان نشود و هم با موهای جلو قاطی نشود.
سپس سر را کمی خم کرده و از هر سمتی که می خواهید شروع به بافت کنید، به این صورت که همه موها را به یک سمت هدایت کرده و از آن سمتی که میخواهید بافت را شروع کنید و قسمت کوچکی جدا کرده و همانند بافت ساده به سه قسمت مساوی تقسیم کرده و یک بافت ساده بزنید.
پس از آن زمانی که میخواهید رشته سمت راست را به روی رشته وسط ببرید، قسمتی را از جلوی سر به آن اضافه می کنید و بعد از آن زمانی که نوبت به سمت چپ میرسد، شما بدون اضافه کردن مویی به رشته آن سمت، آن را از روی رشته میانی رد میکنید؛ این روند را تا زمانی که موهای قسمت جلو تمام شود و به گوش سمت دیگر برسید باید ادامه دهید.
سپس دنباله مو را به صورت ساده ببافید و با کش ببینید تا از هم باز نشود و با یک سنجاق به زیر موها متصل کنید تا دیده نشود و بافت تان همانند تل باشد؛ در اینجا تنها نکتهای که بسیار مهم است و باعث میشود که بافتتان بیشتر شبیه تل باشد این است که شما دست تان را طوری در حین انجام بافت بگیرید که موی بافته شده روی خطی که جدا کننده قسمت جلویی و پشتی است قرار گیرد.
این بافت همانطور که از اسمش مشخص است بر خلاف بافت ساده که دارای سه قسمت است، پنج بخش دارد یعنی برای شروع بافت علاوه بر آن که موهای خود را به خوبی شانه کرده اید تا هیچ گرهای نداشته باشد.
موها را از قسمتی که میخواهید بافته شود به پنج قسمت مساوی تقسیم کرده و برای آن که گیج نشوید و کارتان راحت تر باشد، میتوانید هر کدام از آن بخشها را با یک کش رنگی ببندید البته طوری که بتوان آن را به راحتی به سمت پایین مو سُر داد.
شما پنج رشته مو دارید که در مقابلتان قرار گرفته اند، برای اینکه راحت تر متوجه شوید آنها را از سمت راست از یک تا پنج شماره گذاری کرده ایم.
برای شروع ابتدا باید رشته شماره یک را از روی رشته شماره دو و زیر رشته شماره سه رد کنید پس از آن به سراغ رشتههای سمت چپ رفته به این صورت که رشته شماره پنج را از روی رشته شماره چهار و زیر رشته شماره یک رد کنید؛ این روند را تا انتهای موها ادامه دهید، و سپس با یک کش زیبا آن را ببندید تا از هم باز نشوند. این بافت را میتوانید روی کف سر نیز امتحان کنید.
یکی دیگر از آسان ترین بافتها که هر کسی میتواند آن را با کمترین وسیله انجام دهد بافت پیچ طنابی است؛ این بافت به قدری راحت انجام میشود که در عرض چند دقیقه موهای بی حالتتان را همانند یک شینیون جذاب و زیبا خواهد کرد.
برای جلوه بیشتر این بافت بهتر است که ابتدا موها را دم اسبی بسته و سپس موی بسته شده را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و هر کدام از این قسمتها را به طور جداگانه پیچ دهید و پس از آن، آن دو رشته را روی یکدیگر بپیچانید تا حالت طنابی زیبایی به خود بگیرد.
فقط به این نکته توجه کنید که این پیچاندنها باید در جهتهای مخالف هم باشد تا بافت محکمی روی موها ایجاد شود و باز نشود.در انتهای کار با یک کش پایین موهای خود را ببندید.
یکی دیگر از بافتهای جذابی که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است بافت چهارتایی مکعبی است و به دلیل ظاهری که دارد فانتزی بوده و مناسب دورهمیهای دوستانه است. تا پایان این بافت باید حواستان به کارتان باشد که در غیر این صورت گیج شده و بافتتان به هم میریزد.
برای شروع باید لایهای از مو را جدا کنید، در دست گرفته و همانطور که از اسمش پیداست به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید.
سه قسمت از این چهار قسمت را در دست چپ و یک قسمت باقی مانده را در دست راست بگیرید، سپس آن یک رشتهای که در دست راست تان قرار دارد را از روی رشته دوم رد کنید تا جایگزین آن شود و بعد، رشته دوم را که اکنون در دست راست تان است را از زیر رشته سوم بگذرانید.
حال تا آخر بافت این گونه است که بافتهای راست از رو و بافتهای سمت چپ از زیر هستند به این صورت که از کناره سر تکه مویی جدا کرده و به رشته سمت راست اضافه کرده و یک بافت از رو بزنید سپس تکه مویی از سمت چپ جدا کرده و به رشته سمت چپ اضافه کرده و یک بافت از زیر بزنید، این مراحل را تا زمانی که به انتهای موها برسید ادامه دهید و در نهایت با یک کش موهای تان را ببندید.
بافت مو کبری در حالی که بافت بسیار سادهای است اما جز خاص ترین بافتها به حساب میآید، زیرا ظاهر کار بسیار متفاوت تر از دیگر بافتها است آن هم به این دلیل که اکثر بافتها جلوی مو را زیبا کرده و از جلو به عقب میروند؛ در حالی که این بافت از پشت سر بافته میشود به همین دلیل مناسب برای فصل تابستان است زیرا تمامی موهای پشت سر را جمع کرده و باعث میشود که احساس گرما نکنید.
برای شروع کار ابتدا باید سر را به طرف جلو خم کرده و موها را به خوبی شانه بزنید سپس با یک شانه دم باریک مثلث کوچکی جدا کرده و آن را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید. و یک بافت ساده از زیر بزنید.
پس از آن از کناره سر تکهای مو جدا کرده و به رشتهای که در دست راست قرار دارد، اضافه کنید و آنها را با هم از زیر رشته میانی رد کنید، پس از آن همانند سمت راست از کناره سر سمت چپ تکهای مو جدا کرده و سپس به رشتهای که در سمت چپ قرار دارد اضافه کنید آنها را با هم از زیر رشته میانی رد کنید.
این کار را باید تا قسمت میانی سر یعنی تا جایی که میخواهید مو هایتان را دم اسبی ببندید ادامه دهید و در آخر ادامه مو را با بقیه موها جمع کرده و به صورت دم اسبی بالای سرتان ببندید. این مدل بسیار مورد استقبال بانوان ورزشکار قرار گرفته زیرا مو هایشان را به طور کامل جمع کرده و نمی گذارد گرمشان شود.
یکی ازمدلهای خاص و شیک بافت مو، بافت مو تاجی است که امروزه علاقمندان زیادی پیدا کرده است، به دلیل آن که بالای سر قرار میگیرد و همانند تاج اطراف سر را میپوشاند به بافت تاجی معروف است.
روشهای زیادی برای انجام این بافت مو وجود دارد:
روش اول که روش بسیار سادهای است زیرا اگر بافت ساده را بلد باشید به راحتی میتوانید آن را انجام دهید، به این صورت انجام میشود که ابتدا با یک شانه دم باریک موها را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و سپس هر طرف را به طور جداگانه بافته و با سنجاق به بالای سر وصل کنید.
روش دیگر این مدل این گونه انجام میشود که ابتدا به طور کامل موها را شانه کرده و با کمک شانه دم باریک موها را به دو قسمت تقسیم کرده و از پشت سر نزدیک به خط وسط شروع به بافت کنید، اگر شما بافت هلندی را به خوبی یاد گرفته باشید این مدل را نیز به راحتی میتوانید انجام دهید، به این صورت که از قسمت گفته شده تکهای مو جدا کرده و به سه قسمت تقسیم کنید و یک بافت ساده از زیر بزنید سپس همانند بافت هلندی یک بار از سمت راست مو اضافه کرده و بار دیگر از سمت چپ، این روند را تا جلوی سر ادامه دهید تا به خط وسط برسید و آن را رد کنید تا به قسمت که شروع به بافت کردید برسید.
اگر موهای بلندی دارید، بافت را تا جایی که به پایین مو برسید ادامه داده و سپس دنباله اش را لابهلای بافت با سنجاق وصل کنید. این مدل بافت برای افرادی که مراسم عقد یا نامزدیشان است، گزینه بسیار مناسبی خواهد بود.
بافت مو بغل سر برای افرادی که میخواهند میکاپ چشمشان جلوه بیشتری داشته باشد، بسیار مناسب است زیرا چشمها را کشیده تر میکند، و باعث زیبایی دوچندان چهره خواهد شد.
این نوع بافت همانطور که از نامش میتوان فهمید در کنار سر یا قسمت شقیقهها زده میشود، همچنین دارای تنوع زیادی است که کار شما را برای انتخاب بافت مناسب چهرتان راحت تر خواهد کرد.
این بافت را میتوان زیرمجموعه بافت هلندی دانست زیرا رج به رج به آن اضافه شده و بافت برجستهای ایجاد خواهد کرد.
نحوه انجام این بافت به این صورت است که با شانه دم باریک از کناره گوش رشته مویی را جدا کرده و قسمت جلوی آن را همانند بافت ساده از زیر بافته و ادامه اش را همچون بافت هلندی که رج به رج اضافه میشود انجام داده و تا جایی که میخواهید آن را ادامه میدهید.
بافت مو دم اسبی نیز انواع گوناگونی دارد که تمامی مراحل انجام آن و نتیجه کار نیز با یکدیگر متفاوت است و تنها شباهت شان در این است که همه آنها همانند دم اسب در پشت سر قرار میگیرد، در ادامه میخواهیم به معرفی چند مدل از این بافتها بپردازیم.
روش اول که به روش حبابی نیز شهرت دارد به این صورت انجام میشود که ابتدا موها را به طور کامل بسته و سپس با چند تا کش نازک که قابل رویت نیست قسمتهای مختلف دنباله مو را بسته و با دست شل میکنیم، تعداد این حباب بستگی به سلیقه خود فرد دارد.
روش دیگر آن نیز که بسیار ساده بوده در عرض چند دقیقه انجام میشود، اینگونه است که ابتدا موها را دم اسبی بالای سر بسته و آن را به دو قسمت تقسیم کرده و پایین موی هر طرف را نیز با یک کش ببندید سپس با انگشت اشاره هر دو نیم را نصف کرده و از وسط یکدیگر رد کنید، تا به پاین مو برسید در آخر کشها را باز کرده و با یک کش زیبا آن را ببندید.
معنای دردلاک این است که بافت مو را همراه با نخ انجام دهید. این بافت به کسانی که موهای بلندی دارند پیشنهاد میشود زیرا نتیجه کار را بهتر نشان داده و زیبایی آن بیشتر در معرض دید قرار میگیرد.
برای انجام این بافت به یک شامپوی مخصوص، تعدادی گیره برای جداسازی مو، کشهای باریک و کوچک و شانهای با دندانههای درشت نیاز دارید.
این بافت کمی زمان بر است، زیرا نحوه انجام آن این گونه است که ابتدا موها را با شامپوی مخصوص شسته تا آلودگی روی آن باقی نماند، سپس موها را سشوار زده تا حد امکان پف کند، پس از آن موها را به طور کامل شانه کنید.
بعد مشخصه مرحله مهم این بافت این است که، این بافت را در کجای سرتان میخواهید بزنید برای راحتی این مرحله میتوانید موها را دسته بندی کنید آن هم به این صورت که موها به طور افقی با فاصلههای تقریبی ۶ سانتی متری و سپس به اندازه ۳ سانتی متر مجددا جدا کنید.
سپس موهای خارج از دسته بندی را یک جا جمع کرده و با کش ببندید . پس از انتخاب جای مناسب باید شروع به بافت کنید، برای انجام این کار ابتدا باید قسمت انتخاب شده را به خوبی از پایین به بالا پوش دهید سپس آنها را پیچ دهید تا حالت رشتهای به خود گیرد و پایین آن را با کش مخصوص ببندید.
فقط توجه داشته باشید که بافتتان مرتب و کمی محکم باشد تا ضخامت خود را حفظ کند.البته بافتهای دردلاک به طور مصنوعی نیز در بازار یافت میشوند.
این بافت تاریخچه چندین هزار ساله دارد که در همه دورهها و حکومتها قابل مشاهده بوده است، حتی در بخشهایی این بافت را زمانی انجام میدادند که میخواستند برتر بودن خود را نسبت به بقیه نشان دهند.
بافت دردراپ نیز مشابه بافت دردلاک انجام میشود، اما تفاوتهای کوچکی هم چون استفاده از نخ و کاموا و مهرههای چوبی هم با آن دارد.
نام دیگر این بافت، بافت ساحلی است زیرا در ساحل دریاهای گرم سیری بیشتر قابل مشاهده است.نحوه انجام این بافت به این صورت است که ابتدا باید محلی را که میخواهید بافت در آن قسمت انجام دهید، را مشخص کنید.
به این نکته توجه کنید که حتما باید اندازهای 2*2 داشته باشد، و بقیه موهای اضافی را با کش ببندید.پس از آن برای شروع بافت باید موها را به سه قسمت مساوی تقسیم کرده و بافت ساده را تا پایین مو روی آن اعمال کنید، در آخر با کشی ببندید تا باز نشود.
برای دوام بیشتر بافت میتوانید یک کش بالای بافت نیز ببندید. پس از آن سه رشته نخ را به رنگ دلخواه خود انتخاب کرده و انتهای آنها را از کش بالای مو رد کنید، طول این نخها باید دو برابر اندازه مو باشد تا زمانی که از کش میگذرد نیمی از آن پشت بافت و نیمی دیگر در جلوی بافت قرار گیرد.
اکنون شش رشته نخ داشته که باید دو تا از آنها را در یک سمت و چهار نخ دیگر را در قسمت دیگر قرار دهید و شروع به بافتن نخها کنید. فقط به این نکته توجه کنید که باید نخها را سفت بافته و به طور افقی روی بافتها قرار دهید. در نهایت میتوانید برای دیزاین آن از مهرههای چوبی رنگی استفاده کنید و نخهای اضافه را قیچی کنید.
بافت مو تزاری به کسانی که همیشه فرق کج دارند، پیشنهاد میشود زیرا با حفظ همان حالت باعث تغییر زیبایی در ظاهر آنها میشود.این بافت به گونهای است که روی پیشانی قرار گرفته و برای کسانی که میخواهند بافت مو هایشان از زیر روسری و شال قابل رویت باشد گزینه مناسبی است.
این بافت را زیر مجموعه بافت فرانسوی دانسته و همانند تل انجام می شود، زیرا از یک طرف تکههای مو اضافه میشود.
برای شروع این بافت ابتدا باید باید با شانه دم باریک قسمت جلویی مو را جدا کرده و همه را مانند فرق کج روی پیشانی بریزید و رشته کوچکی از آن را جدا کنید و یک بافت ساده از رو بزنید و سپس در رجهای بعدی فقط از سمت چپ مو اضافه کنید.
زمانی که نوبت به سمت راست میرسد بافت ساده را از رو زده و این کار را تا زمانی که به گوش برسید ادامه دهید، و ادامه را بافت ساده زده و در نهایت با کشی بسته و دنباله اش را با یک سنجاق به زیر موها وصل کنید.
بافت حصیری جز آن دسته از بافتهایی قرار دارد که مناسب هر سن و سال و هر مراسمی بوده و هیچ گاه از مد نمی افتد.
در این بافت موها به چهار قسمت تا دوازده قسمت یا بیشتر تقسیم میشوند، این بافت به دلیل دقت بالایی که نیاز دارد، جز بافتهای پیشرفته به حساب میآید، در اینجا میخواهیم بافت حصیری شش تکه را آموزش دهیم.
نحوه انجام این بافت به این صورت است که ابتدا موها را به شش بخش مساوی تقسیم کرده و سپس سه قسمت را جدا کرده و از سمت راست شروع به بافت کنید آن هم به این صورت که اولی زیر، دوم رو و سومی زیر باشد.
در مرحله دوم نیز یک تکه از سمت راست جدا کرده و همانند مرحله اول بافت بزنید و تا آخر همینطور ادامه دهید. همین مراحل را برای سه رشته سمت چپ نیز انجام دهید آن هم به این صورت که از داخلی ترین قسمت رشتهای را به صورت زیر، رو و زیر ببافید اما در مرحله آخر از رو، زیر و رو این بافت را باید انجام دهید. شما با طی کردن این مراحل یک بافت حصیری زیبا را روی موهای خود ایجاد کرده اید که میتوانید از آن لذت ببرید.
در داستانهای قدیمی به بافت مو چهل گیس اشاره شده است اما امروزه تکنیکهای زیادی به وجود آمده تا با به کارگیری آنها آسیب کمتری به موها وارد شود.
پیش نیاز این بافت نیز بافت ساده است اما تفاوت هایی نیز با آن دارد و تنها چیزی که آن را با بافت ساده متمایز میکند، تقسیم بندی موها در کف سر است که باید بسیار منظم باشد.
حال که میدانید تقسیم بندی در این بافت بسیار اهمیت دارد، روش هایی را نیز به شما آموزش میدهیم که این مرحله را برای شما آسان تر کند؛ بهترین روش این است که ابتدا موها را فرق وسط باز کرده و آنها را به طور کامل به دو نیم تقسیم کنید.
سپس هر کدام از آن قسمتها را نیز به دو قسمت مساوی دیگر تقسیم کنید حال هر کدام از آن چهار بخش را طوری تقسیم کنید که مربعهای یک در یکی برای بافت ایجاد شود؛ در واقع هر کدام از این مربعها یک بافت ساده به حساب میآیند، به همین دلیل هر جا که مربع یک در یک وجود دارد، یک بافت ساده تا پایین مو صورت میگیرد و با یک کش بسته میشود.
حالت دست شما در حین بافت باید به سمت بالا باشد تا بافت نمای بهتری پیدا کند. این مدل به دلیل آن که از تعداد زیادی بافت تشکیل شده به بافت چهل گیس معروف است.
اگر شما هم فکر میکنید که دوره استفاده از ربان سر رسیده است و دیگر کسی از آن استفاده نمی کند، کاملا اشتباه میکنید زیرا با استفاده از این وسیله شما میتوانید بافت ساده خود را به یک بافت متفاوت و خاص تبدیل کنید.
کار با آن چندان هم سخت نیست و خیلی راحت میتوان از آن در تمامی بافتها استفاده کرد؛ حال میخواهیم یک روش استفاده از بافت با ربان را به شما آموزش دهیم که با ست کردن رنگ ربان با لباستان زیبایی آن را دوچندان میکنید.
این روش به این صورت انجام میشود که ابتدا مو های تان را دم اسبی بسته و ربانتان را چند دور اطراف کشتان ببندید و با یک سنجاق محکمش کنید، پس از آن موها را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید تا بتوانید شروع به بافت کنید.
این بافت کاملا همانند بافت ساده انجام میشود با این تفاوت که اطراف رشته میانی در هر رج ربانی پیچیده میشود. به این صورت که رشته سمت راست را روی رشته میانی گذاشته و سپس ربان را روی آن قرار داده و بعد از آن رشته چپی را از روی وسطی رد کنید.
این روند را باید تا پایین مو ادامه داده و در آخر میتوانید هم از دنباله ربان به عنوان کش استفاده کنید و هم میتوان آن را قیچی کرده و از یک کش برای بستن آن استفاده کرد.
یکی دیگر از بافتهایی که مناسب هر مکان و هر سنی است بافت آبشاری است. این بافت بر روی موهای بلند جلوه بهتری دارد. بافت آبشاری به دو روش انجام میشود که پیش نیاز آن بافت پیچ طنابی بوده و بافت ساده است.
نحوه انجام این بافت با روش اول به این صورت است که از کنار گوش تکهای مو برداشته و به دو نیم تقسیم کرده و هر کدام را به طور جداگانه پیچ دهید، سپس یک بار دور هم بپیچانید و پس از آن در رج بعد از سمت چپ رشتهای مو برداشته و بین دو تکه مو قرار داده و پیچ دهید.
این روند را آنقدر ادامه دهید که به پشت سر برسید و آن را با یک کش نازک ببندید، همین مراحل را برای سمت دیگر سر انجام داده تا به بافت قبلی برسید بعد از آن هر دو را یک کش بسته و با دست به آرامی مو ها را بکشید تا زیبایی بافت دو چندان شود.
روش دوم آن که پیش نیازش بافت ساده است، اینگونه انجام میشود که از کنار گوش تکهای مو جدا کرده و به سه قسمت مساوی تقسیم میکنید سپس یک بافت ساده زده و در رج بعدی همانند تل از یک سمت که بالای سر است، رشتههای مو را اضافه میکنید.
اما این قسمت اضافه شده را در رج بعد باید رها کنید تا دیگر در بافت تان نباشد، این روند را تا زمانی که به پشت سر برسید ادامه داده و با یک کش ببندید و از سمت دیگر همچون طرف توضیح داده شروع به بافت کنید. دلیل نامگذاری این بافت این بوده زمانی که شما موهای اضافه شده را در رجها جدا میکنید همانند یک آبشار از بالا به پایین رها میشود.
بافت آفریقایی همانطور که از نامش مشخص است، از زمانهای دور در آفریقا به روشهای گوناگونی صورت میگرفته که هر کدام معنا و مفهوم جداگانهای داشته اند، امروزه با کمی تغییر نیز این بافتها را انجام میدهند که برخی از آنها جز بافتهای پیشرفته و برخی دیگر را جز بافتهای نیمه پیشرفته به حساب میآیند .
انواع بافتهای آفریقایی عبارتند از: